Till innehåll på sidan
Petra Karlsson

Om mitt konstnärskap

Utanför Tingsryd i Småland har Petra Karlsson sin studiohytta och jobbar som glaskonstnär i fusingteknik. Efter konst och design studier i Växjö startade hon upp sin ateljé på sina föräldrars gård i Rönnekulla.

Efter ett par år ställde hon ut på gallerier i Stockholm och en butik i Gamla Stan började sälja Petras glasalster. Sedan flyttade hon sin verksamhet till Svensson Möbler i Lammhult ett år, som då hade en glasstudio i anknytning till möbelbutiken. Där fick hon nya möjligheter och kom i kontakt med arkitekter, designers och inredare. När Linnéuniversitetet i Växjö startade en ny linje ”Glas, Design och Marknadsföring” studerade hon vidare ett år, med praktik på ”Urban Glass” i New York, där hon hade svenske glaskonstnären Reino Björk som handledare. 2001 fick hon medverka som glaskonstnär i den Svenska Paviljongen i Bryssel på ”Art Classic 2001” med bla Svenskt Tenn, Steninge Stott, Carl Malmsten och Skultuna, m.fl.

Hennes engagemang för konst och kultur ledde till jobb i Tyskland med fokus på klassisk kultur. Under 12 år jobbade och bodde Petra i olika delar av Tyskland, bla i Berlin och Stuttgart.

Men det kreativa arbetet som glaskonstnär drog i henne och för några år sedan flyttade hon tillbaka till Småland och startade upp sin glasstudio igen. Med mycket erfarenhet i bagaget har hon nu utvecklat sitt konstnärliga uttryck och skapar djärva färgkombinationer med intressanta former och mönster. Det färgstarka Bulls Eye glaset tilltalar henne och hon skapar färgrika glaspjäser, som hon har ställt ut både i Monaco, Bryssel och New York.

”Kontakta mig gärna för ett besök! Ring eller skicka ett meddelande, så bestämmer vi en tid.”

Petra Karlsson

Född (år): 1974
Tekniker: Glasfusing

Kontakt

Tel: +46 0724-485574
Mail: petrakarlsson2020@gmail.com

Galleri