Till innehåll på sidan

Om oss

Design, konst och musik

Vill du använda dig av design för att göra skillnad i världen? Vill du skapa visuella budskap som ger effekt? Eller drömmer du om en karriär som låtskrivare eller musikproducent?

Linnéuniversitetet erbjuder flera utbildningar som kan leda till ett kreativt och inspirerande yrke inom design, konst och musik.

https://lnu.se/utbildning/vara-program/design-konst-och-musik/

Linnéuniversitetet

Karriärmöjligheter

Väljer du att läsa en designutbildning kombinerar du konstnärlig gestaltning med design och kunskap om hållbarhet. Du får spetskompetens för att utveckla samhällen som är bra för både människan och miljön. Du kan också specialisera dig för ett arbete som visuell kommunikatör. Programmen inom design ges på engelska, vilket öppnar upp för möjligheter till en internationell karriär som designer.

Vill du jobba med musik så kan du utbilda dig till t.ex. musikproducent, låtskrivare, ljudtekniker – för att nämna några. På musikproduktions-programmet får du kunskap om allt från låtskapande till inspelning och marknadsföring.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Under din designutbildning har du fokus på hållbarhet och möter många internationella lärare. Du arbetar i kreativa studiomiljöer och samarbetar med lokala och regionala aktörer i Småland. På campus i Växjö finns fullutrustade och moderna musikstudior där du jobbar och bygger din framtid. Du gör också en praktikperiod där du prövar dina kunskaper i musikbranschen.

Utbildningarna ges i Kalmar, i Växjö och på distans. Designprogrammen och musikproduktionsprogrammet är tre år och ger en konstnärlig kandidatexamen. Du har också möjlighet att läsa det tvååriga musik-och ljuddesignprogrammet som startar på våren. Om du vill fördjupa dina kunskaper finns flera magister- och masterprogram inom design, konst och musik.

Studiemiljön vid Linnéuniversitetet präglas av närhet mellan studenter och lärare. Här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorsprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.