Till innehåll på sidan

Om mitt konstnärskap

Jag är en lokal produkt från Småland. Det är här jag växte upp och senare utbildade mig, där jag skaffade familj, fortfarande bor och driver min designstudio. Så, jag tror och hoppas att jag är en stereotypisk smålänning – känd för sin idé- och uppfinningsrikedom och förmåga att vara extra noggrann med att hantera sina resurser.

Jag är en hållbar formgivare med innovativ attityd. Som tror att nyckeln till god design är enkelhet och att låta mänskliga beteenden vara källan till inspiration. Slutprodukten ska vara ödmjuk mot användaren, långvarig och inkludera detaljer som förbättrar vardagslivet och tillfredsställer ögat.

Ett hållbart designperspektiv löper igenom alla partnerskap i form av medvetna materialval och tillverkningsprocesser som inte bara tar ekonomiska men också miljömässiga och sociala aspekter i beaktande.

www.klippinge.com

Andreas Klippinge

Född (år): 1981

Tekniker: Arbetar med design för industriell tillverkning inom möbel, belysning och funktionella vardagsföremål. Utför även uppdrag gällande konstnärliga offentliga utsmyckningar, vars syfte också är fungera som lösningar på olika typer av funktionsområden. Min teknik är min designprocess – vars syfte är eleganta lösningar på problem och begränsningar – applicerbar på det mesta.

Kontakt

Mail: andreas@klippinge.com
Telefon: 0702-751 518
Webb: www.klippinge.com
Instagram: andreas_klippinge

Galleri