Sommaren på Smålands Konstarkiv

Smålands Konstarkiv i Vandalorum, Skulpturvägen, Värnamo, Sverige

SKOLÖST LANDSKAP MED MARKUS EMILSSON

24.4 – 29.8 2021

Välkommen till en sammandrabbning du sent ska glömma. Skolöst landskap är vägen in till en personlig resa där du som besökare får möjligheten att blicka in i dig själv. Tillsammans med konstnären Markus Emilsson ledsagas du in i en värld av glasskulpturer och konstnärliga gestaltningar som utmanar, leker och reflekterar kring gemenskap och mellanmänskliga möten.

 

Utställningen består av fyra installationer som hålls samman av ett vägledande ljudverk. I en skolös ljudpromenad bjuds du in till ett personligt möte med Emilssons tankar och reflektioner. Ni gör nedslag i olika situationer och miljöer som speglar, utmanar och leker med förställningar och sociala spelregler. Konstverken i utställningen är sköra, starka, extravaganta, avskalade, lekfullt sprudlande och stillsamt reflekterande.

 

Utställningen handlar om våra skiftande jag och personligheter, vem är jag i mötet med andra? Vilka är vi och vilka tillåter vi oss att vara? Hur ingår vi i en gemenskap?

Glashantverket är Markus huvudsakliga praktik där mänskliga frågeställningar och socialt orienterade tankegångar genomsyrar hans skapande. Det relationella mötet mellan objektet och betraktaren och den interaktion som uppstår mellan dem är ryggraden i Markus Emilssons konstnärskap.

 

Markus Emilsson har haft separatutställningar och medverkat i grupputställningar runtom i Sverige, bla. på The Glassfactory, Galleri Arsenalsgatan 3 och Sveriges Glasmuseum. Han har även skapat offentliga konstverk och är verksam som curator och gästföreläsare.

 

OBS! För att uppleva utställningen på bästa sätt ta med dig egna hörlurar samt mobiltelefon.

 

Öppet alla dagar 11-17

Förboka ditt besök via: 0370 30 22 00

 

 

Varmt välkomna!

Bästa hälsningar,

Smålands Konstarkiv i Vandalorum

Direktnr: +46 (0)370 30 22 06

———————————–

www.smalandskonstarkiv.se

 

Hitta till detta event