Till innehåll på sidan

500 000 kronor till satsning på kulturarrangörer

Foto: Linda Himsel

För att stimulera återstarten av kultur avsätter Region Kronoberg 500 000 kronor i ett regionalt arrangörsstöd till ideella föreningar. Stödet är tillfälligt och insatserna ska genomföras innan årsskiftet. Ansökningsperioden är 25 augusti till 25 september.

Arrangörsstödet riktar sig till ideella föreningar och omfattar bland annat gagekostnader för professionella kulturskapare inom kulturarrangemang öppna för allmänheten.

Vi vet att kulturområdet drabbades hårt av pandemins restriktioner och återstarten kommer att pågå under en lång tid. Kulturnämnden har beslutat om många återstartsinsatser de senaste åren och nu fortsätter vi med att göra en särskild insats för länets arrangörer, säger Marcus Walldén, ordförande i Kulturnämnden.

Stödet är utformat så att det ska vara enkelt för arrangörerna att ansöka och redovisa.

Regionalt arrangörsstöd – sök nu!