Till innehåll på sidan

Konstnärer utvalda till FOOTPRINTS

Yrkesverksamma bild- och formkonstnärer bjöds innan sommaren in till ett Open Call för konstnärligt arbete och utställningen FOOTPRINTS i Alvesta Utställningshall. Totalt kom 60 intresseanmälningar in.

Juryn bestod av Peter Johansson, Alvesta Utställningshall, Carolina Jonsson, Virserums konsthall, Julija Markensten, Länstrafiken Kronoberg, Mats Lundmark, Almi. Arbetet samordnas och administreras av Bild och Form Kronoberg och Transporteffektivt Kronoberg.

De tre konstnärerna som tilldelats uppdraget visar på relevanta och nyskapande perspektiv på temat och vars praktiker och förslag kan samtala med varandra i utställningen på ett fint sätt. De tre utvalda konstnärernas förslag visar hög konstnärlig kvalité och har goda förutsättningar att genomföras i utställningshallen i september.

Konstnärer:

Diana Agunbiade-Kolawole

Stina Pettersson

Anna-Karin Arvidsson

 

Utställningen öppnar den 3 september 2022.

Läs mer om utlysningen här